Web Analytics

Şanse mici ca Văsîi să scape de acţiunile de la Edilul Câmpulung

de | 18.10.2017 18:44 | Politica si Administratie

7 VasaiProblema recuperării de către municipiul Câmpulung, prin Consiliul Local, a pachetului de acţiuni deţinut la Edilul CGA de Financiar Urban Piteşti s-a complicat şi mai mult. Ideea răscumpărării indirecte a acţiunilor, prin intermediul conducerii societăţii, nu direct, prin tranzacţie între acţionari, nu este acceptată de cei din Consiliul de Administraţie al firmei muscelene care este operator local de apă şi canal.

Mai mult, hotărârea de consiliu local prin care s-a aprobat ca banii să fie viraţi în conturile Edilul CGA pentru plata acţiunilor a fost atacată printr-o plângere prealabilă, solicitându-se anularea ei. Dacă nu se va accepta acest lucru – Prefectura oricum trebuie să opineze asupra legalităţii actului – se va ajunge în faţa instanţei de contencios administrativ.
Omul de afaceri Gheorghe Văsîi a salvat Edilul de la executare silită în anul 2007, intervenind prin Financiar Urban cu aport de capital. În ultimii ani, pachetul de 31% din totalul acţiunilor a devenit atractiv pentru acţionarul majoritar, municipiul Câmpulung, în ideea aderării la ADI Apă-Canal Constanţa şi a accesării de fonduri europene pentru investiţii. În 2007 acţiunile au costat 2.384.956 lei, acum preţul negociat este 3.340.046,25 lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii