Web Analytics

Sandero, Duster și Bigster-viitoarele modele electrice ale Dacia  

de | 16.10.2022 07:27 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Sandero, Duster și Bigster vor fi următoarele mașini electrice ale Dacia. Sosit în România împreună cu președintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard, directorul general al mărcii Dacia la nivel mondial, Denis Le Vot, a dezvăluit pașii către electrificare ai mărcii românești, potrivit economica.net. 

Citește și MApN: Peste 400 de locuri de muncă disponibile, inclusiv în Argeș. Campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari

„În cazul mașinilor termice, inclusiv hibride, vedem cel puțin 13 ani (n.n. – până în 2035 când mașinile termice nu vor mai putea fi vândute în Europa) de existență, ceea ce înseamnă două generații de vehicule. Asta, desigur, dacă până în 2035 lucrurile nu vor sta altfel din punct de vedere legislativ. Iar povestea termicelor nu se încheie nici în 2035 pentru că există un spectru internațional, dincolo de Europa”, a menționat Denis Le Vot, mai scrie Economica. 
Citește și: Profesor de la Teiuleanu, acuzat că a agresat sexual o elevă. Poliția și Inspectoratul Școlar au demarat anchete

Oficialul a menționat că „trecerea la modele electrice Dacia se va întâmpla. Pentru că din 2035 trebuie să avem doar mașini electrice. Dacia va fi o marcă electrică. Prima întlânire cu un nou model Dacia electric va fi la următoarea generație Sandero care, să spunem, va apărea în 2028 – 2029, adică foarte departe de momentul actual. A doua întâlnire cu o Dacia electrică va fi la noile generații Duster și Bigster (n.n. – prima generație Bigster nu va fi electrică), cândva în 2032 – 2033”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *