Web Analytics

SĂNĂTATE. Aspirina ar putea ajuta la tratarea formelor agresive de cancer la sân

de | 20.08.2021 17:02 | Actualitate

STUDIU. Aspirina ar putea ajuta la lupta împotriva formelor agresive de cancer de sân stimulând răspunsul la tratament al tumorilor rezistente, susţin medicii britanici, potrivit bbc.com, citat de Agerpres.

O echipă din cadrul Christie NHS Foundation Trust, din Manchester, demarează un studiu clinic la care participă paciente diagnosticate cu cancer la sân triplu-negativ. Cercetătorii sunt de părere că impulsul este oferit mai degrabă de proprietăţile antiinflamatorii ale aspirinei decât de efectul său analgezic. Studiile pe animale au avut deja rezultate încurajatoare, sunt de părere specialiștii. Există dovezi potrivit cărora aspirina ar putea contribui la prevenirea şi a altor tipuri de cancer, precum şi la reducerea riscului răspândirii în organism.

Este nevoie de studii suplimentare înainte ca aspirina să fie recomandată în tratamentului cancerului, sunt de părere specialiştii. Circa 8.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân triplu-negativ în Marea Britanie în fiecare an – un tip de cancer mai rar, dar deseori mai agresiv, care afectează în mod disproporţionat femei tinere şi de culoare.

CITEȘTE ȘI: Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, care s-a retras de la putere din cauza talibanilor se află în Emiratele Arabe Unite

Aceste tumori nu au receptorii pe care îi au alte forme de cancer la sân, ceea ce înseamnă că anumite medicamente, cum ar fi herceptinul, nu vor avea efect. Cu toate acestea, alte medicamente şi tratamente se pot dovedi eficiente.

În cadrul studiului, finanţat printr-un program de cercetare condus de asociaţia de caritate Breast Cancer Now, o parte dintre pacienţi vor primi aspirină precum şi medicamentul avelumab, folosit în imunoterapie, înainte de a o suferi intervenţia chirurgicală şi chemoterapie.

CITEȘTE ȘI: Statul ar putea suporta o parte din factura la energie electrică a consumatorilor

Dacă studiul va avea succes, ar putea urma teste clinice ulterioare cu aspirină şi avelumab în cazul cancerului de sân triplu-negativ incurabil cu metastaze, când celulele canceroase care au apărut la nivelul sânului se răspândesc la alte organe din corp.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii