Web Analytics

Sambo: 11 medalii pentru sportivii de la CSM Pitești la Cupa României

de | 16.03.2021 13:05 | Actualitate, Sport

 

Secţia de sambo a Clubului Sportiv Municipal Piteşti a fost prezentă la Cupa României, desfăşurată săptămâna trecută la Izvorani. Au fost prezenți 100 de sportivi de la cluburile de profil din România, printre acestea numârându-se CSM Pitești, Steaua, Dinamo, CSM Baia Mare şi CSM Sibiu.

11 medalii au fost obținute de sportivii pregătiţi de antrenorul Sergiu Drigă, atât la sambo, cât şi la sambo combat. La Cupa României Seniori Sambo au fost medaliați cu argint și bronz Lavinia Iordache, Daniel Tiță, Florin Gligăneanu, Vasile Bratu, Ovidiu Rozescu, Remus Licaciu și Cătălin Andrei. La Cupa României Seniori Sambo Combat au fost medaliați cu argint și bronz Vasile Bratu, Cătălin Andrei, Daniel Tiță și Ovidiu Rozescu.

 

Citește și Reacția primarului Ionel Moloiu de la Hârsești la cazul bibliotecarei care a murit

 

Trebuie precizat faptul că sambo este un sport care și-a început activitatea în Rusia. Sambo din limba rusă se traduce ”Autoapărare fără arme”. La baza acestui sport se afla procedee și elemente tehnice care provin din diferite lupte naționale ale popoarelor URSS și ale altor țări. Sambo și-a început activitatea la începutul anului 1920 în clubul sportiv Dinamo Moscova.

Începând cu anul 2014 la CSM Pitești s-a înființat sectia de SAMBO. În acest an la Campionatele Mondiale de Juniori a participat Maria Paraschiv, la categoria de 80 kg, iar la Campionatul European de Seniori au participat Magda Tănasă, la categoria 68 kg și Eugenia Costache, la categoria 72 kg.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii