Web Analytics
scris vineri, 23.06.2023

Salvamont Argeș: ”Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural”

În perioada 19-22 iunie, în Argeș s-a desfășurat ”Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural”, organizată de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Județean Argeș prin Salvamont Argeș.

Salvamont Argeș: ”Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural”

Tabăra a fost organizată la Cota2000 de pe Transfăgărășan și a reunit salvatori din toată țara. Timp de trei zile, au participat la exerciții de căutare și activități specifice 17 conductori salvatori montani cu 23 de câini, din 14 județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș (Borșa), Mureș, Prahova, Sibiu (Cisnădie) și Suceava.

”Organizarea a fost, ca de obicei, impecabilă, iar colegii noștri au plecat foarte mulțumiți din Argeș. Am făcut căutări în tandem, cu GPS-uri pe câini, pentru descărcarea traseurilor făcute de aceștia și pentru o vizualizare ulterioră. Până la urmă, a fost o activitate foarte bună și organizată foarte bine. Participarea la această tabără este etapă obligatorie în menținerea brevetului de Unitate Canină Salvamont”, a spus Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

Citește și Senatorul Dănuț Bica a participat la dezbaterea legată de clădirile de patrimoniu

”Ca de obicei, și în acest an, Salvamont Argeș se dovedește a fi un organizator apreciat și un formator foarte bun de salvare montană canină. Asta poate și pentru că școala românească de salvare canină s-a născut în Argeș. Tocmai s-a finalizat un curs de pregătire specific, cu 17 conductori și 23 de câini veniți din toată țara. A fost un program bine primit. Formatorii pe care Salvamont Argeș îi are sunt unii de cea mai bună calitate și cred că aceste cursuri vor continua și pe viitor datorită, pe de o parte, condițiilor pe care noi le oferim și, pe de altă parte, pentru că relieful este unul potrivit pentru acest gen de activități”, a declarat Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Judetean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *