Salvamont Argeș: Șapte turiști au fost coborâți la baza muntelui după trei zile de adăpost

de | 24.01.2022 19:24 | Actualitate, Home

Astăzi, 24 ianuarie 2022, s-a intervenit în aducerea la baza muntelui a grupului de șapte turiști care se întorceau de la Bâlea Lac și au fost surprinși de viscol, ei fiind neechipați corespunzător unei expediții montane pe acel traseu și în condiții de iarnă.

Grupul a fost adăpostit în baza de salvare montană timp de trei zile, până au putut fi coborâți, având în vedere condițiile meteo dure, cu viscol întețit. Vă reamintim că acțiunea de recuperare a acestui grup a fost derulată de către salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș.

Citește și Inconștiență la volan în centrul Piteștiului. La 19 ani, depistat de Radar cu 145 km/h

Luați aminte că zăpada este foarte înghețată, colțarii fiind absolut necesari.

Nu folosiți acele ”gheruțe”, care nu sunt destinate turelor pe munte. Rămâneți în zona cabanelor. Nu vă aventurați, pentru că puneți viața în pericol: pe a dumneavoastră, dar și pe a celor care vor fi nevoiți să vină după dumneavoastră.

Achiziționați echipament care să vă dea siguranță în deplasare, echipament omologat și care să vă asigure protecție în condiții extreme.

Nu vă aventurați pe munte atunci când aveți informații că vremea nu este tocmai bună pentru o drumeție montană în siguranță.

Dacă tot țineți la o escapadă pe munte, apelați la persoane calificate și care cunosc zona, știu ce trebuie făcut dacă apar probleme de orice natură.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed