Web Analytics

Sala Sporturilor Mioveni – un proiect destinat performanțelor viitorului!

de | 2.02.2021 09:29 | Actualitate, Sport

Lucrările la noua și moderna Sală a Sporturilor din Mioveni sunt realizate în procent de 85%. Pe șantier, în prezent lucrează peste 75 de muncitori, în special la finisajele interioare, montajul scaunelor, instalații termine, electrice și sanitare, precum și la corpul de Bowling, a anunțat primarul Ion Georgescu pe pagina sa de socializare.

Odată cu finalizarea lucrărilor, sportivii de performanță din oraș, precum și echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni se vor bucura de o nouă arenă, pregătită la standarde internaționale pentru noi și noi performanțe.

Începută în toamna lui 2018, construcția va cuprinde sala de sport multifuncțională cu gradene pentru 2.200 de locuri, foayer, grupuri sanitare, zonă alimentație publică, zonă sportivi, vestiare, băi, sală de fortă, cabinet medical, săli pentru recuperare, sală antidoping, sală conferință, tribună VIP, spații presă.

CITEȘTE ȘI: FC Argeș a achiziționat un puști care este urmărit de Ajax și PSV Eindhoven

Viitoarea Sală a Sporturilor Mioveni va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, volei, tenis de câmp şi competiţii de gimnastică. Sala va avea trei corpuri. Corpul A, în care sunt zona competiţională şi tribunele, va putea găzdui 2.500 de persoane şi va fi dotat cu grupuri sanitare, sistem de sonorizare, tabelă de scor electronică, sistem de iluminare pentru sală, sistem de canalizare, proiector TV, garderobe, vestiare, sală de forţă, spaţii de recuperare (saună, bazin cu apă rece şi caldă, zonă de relaxare), cabinet medical, sala antidoping şi spaţii complementare (comerţ, spaţii de protocol, alimentaţie publică şi spaţii tehnice). Sala Sporturilor din Mioveni va avea inclusiv o sală antidoping. Corpul B, la nivelul parterului, va avea o sală de bowling, iar la etaj, un club. Corpul C va adăposti centrala termică şi spaţii tehnice. Amenajările exterioare vizează parcări, alei carosabile, spaţii verzi şi împrejmuiri.

Licitaţia pentru construirea sălii de sport a fost  câștigată de Construcţii Erbaşu SA, societatea care a realizat şi stadionul Steaua, iar valoarea contractului finanțat din fonduri publice este de 26,2 milioane lei, fără TVA.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii