Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Şaisprezece suporteri, inclusiv şeful galeriei FC Rapid, reţinuţi de procurori

Procurorii din Bucureşti care instrumentează dosarul de constituire a unui grup infracţional organizat în care sunt suspectaţi suporteri ai FC Rapid, dar şi persoane din conducerea clubului au reţinut, joi seară, 16 suporteri, inclusiv pe şeful galeriei. Anchetatorii au descoperit, în incinta stadionului, un spaţiu în care fusese amenajat un perete fals şi în care erau ascunse materiale pirotehnice.

Şaisprezece suporteri, inclusiv şeful galeriei FC Rapid, reţinuţi de procurori

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut, joi, 16 suspecţi în dosarul care vizează folosirea de materiale interzise in timpul meciurilor jucate de echipa de fotbal Rapid. Printre cei reţinuţi se numără Georgian Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei echipei.

Suspectat şi el în dosar, preşedintele FC Rapid Daniel Niculae, ridicat de mascaţi şi dus la audieri joi dimineaţă, nu a fost reţinut.

Procurorii au găsit în incinta stadionului un spaţiu în care erau ascunse materiale pirotehnice.

”În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secţiunea 119-120, în spaţiul sanitar destinat bărbaţilor, spaţiul gol de sub peluză, au fost depistaţi 4 saci ce conţineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torţe), combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic”, au arătat procurorii.

Pentru a putea introduce obiectele în acest spaţiu, membrii grupării au disimulat o uşă în peretele acoperit cu faianţă, în spaţiul sanitar.

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi joi dimineaţă, a anunţat acţionarul majoritar al giuleştenilor, Dan Şucu, iar conform unor surse judiciare, Niculae are calitatea de suspect. De asemenea, mai multe percheziţii au avut loc joi în Bucureşti, Prahova, Ilfov, fiind vizaţi membri ai galeriei echipei Rapid, afirmau surse judiciare. Ulterior, Poliţia Capitalei a anunţat că au avut loc 19 percheziţii, 28 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acuzaţiile din acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită