S-au împlinit 77 de ani de la primul atac nuclear, la Hiroshima

de | 6.08.2022 09:36 | Actualitate, Cultură, Home

Au trecut 77 de ani de când prima bombă atomică a căzut peste Hiroshima. La 8:15 a.m. pe 6 august 1945, avionul de război american B-29 Enola Gay a lansat bomba poreclită „Little Boy” şi a distrus oraşul cu o populaţie estimată la 350.000 de locuitori. Alte mii au murit mai târziu din cauza rănilor şi a bolilor cauzate de radiaţii.

Clopotul Păcii a răsunat în tot oraşul. Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a păstrat un moment de reculegere la ora în care bomba a explodat.

„Vom continua spre idealul dezarmării nucleare chiar şi în actualul mediu de securitate”, a declarat Kishida la ceremonia de comemorare.

Secretarul General al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, s-a alăturat miilor de oameni strânşi în Parcul Păcii din centrul oraşului pentru a marca aniversarea bombardamentului care a ucis peste 140.000 de oameni. Este a doua oară când un secretar general al ONU participă la ceremonia anuală dedicată victimelor bombardamentului atomic.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.