S-au epuizat biletele la Festivalul Zavaidoc pentru duminică

de | 24.11.2017 09:46 | Actualitate, Cultura, Home

zavaidocPrimăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești organizează prin Centrul Cultural Pitești, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, care are loc în zilele de 25 și 26 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Pitești. Manifestarea are ca obiective revigorarea muzicii lăutărești, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului și evocarea personalității și a melodiilor de neuitat ale marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, pe data de 8 martie, în anul 1896. Festivalul Zavaidoc cuprinde un concurs de interpretare, la care se pot înscrie aspiranți la premiile festivalului, cu vârsta peste 18 ani, potrivit regulamentului de organizare, precum și recitaluri extraordinare, susținute de artiști consacrați ai muzicii lăutărești: Ionel Tudorache, Ana Maria Stoian și Marian Mexicanu, Mihaela Staicu, Cornel Cojocaru, Mirela Năsturică, Nicușor Boieru, Grupul Vocal Zavaidoc, Ansamblul de Copii Zavaidoc. Acompaniază Taraful Marin Alexandru.
Probele de concurs sunt: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească autentică, cu acompaniament. Juriul este format din Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Folclor a Radiodifuziunii Române, care este și președintele juriului, Alin Pavelescu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea și Daniela Iordache Cernea, profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.
Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, are loc în zilele de 25 și 26 noiembrie, de la ora 18, la Centrul Multifuncțional Pitești astfel: sâmbătă, 25 noiembrie, concursul de interpretare și recitaluri susținute de: Ansamblul de Copii Zavaidoc, Mirela Năsturică, Nicușor Boieru, Ana Maria Stoian și Marian Mexicanu. Duminică, 26 noiembrie, se vor desfășura Festivitatea de premiere a câștigătorilor și recitaluri susținute de Grupul Vocal Zavaidoc, Cornel Cojocaru, Mihaela Staicu și Ionel Tudorache. Acompaniază Taraful Marin Alexandru. Potrivit directoarei Centrului Cultural Pite;ti, Carmen Salub, dacă pentru sâmbătă, mai sunt disponibile câteva bilete, pentru duminică, ziua festivității de premiere, s-au epuizat toate biletele puse în vânzare.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed