Web Analytics

S-au despărţit apele la Stâlpeni şi Mihăeşti, dar a rămas nămolul necurăţat

de | 7.01.2021 13:11 | Actualitate, Politica si Administratie

# Societatea de apă a celor două comune a ajuns în dizolvare și cu foști salariați cerându-și drepturile în instanță
Problemele în alimentarea cu apă în comuna Mihăești nu mai au frecvența din urmă cu doi ani, mai ales că, între timp, a fost înființată o nouă firmă care se ocupă cu prestarea serviciului de furnizare a apei potabile. La fel și în Stâlpeni, acolo unde un prestator local a preluat serviciul public al alimentării cu apă. Doar că ambele UAT-uri dețineau până de curând o societate unică ce deservea localitățile, iar firma în cauză se află în dizolvare. Doar că în urmă au rămas niște datorii și angajați nemulțumiți.

La 7 ani după ce s-au unit, au cerut separarea

În urmă cu un an și jumătate am prezentat un reportaj despre situația problematică a alimentării cu apă în Mihăești, pe atunci firma în cauză fiind subiect al unui proces deschis de comuna Stâlpeni. Practic, la mai puțin de șapte ani după ce comunele învecinate de la valea râului Târgului constituiseră Servutil Stâlpeni Mihăești pentru a deservi rețeaua de apă, se cerea separarea asociaților. Stâlpeniul mutase prima dată, înființând în 2017 Apa Serv Top Stâlpeni srl, și dorea să se retragă din participarea la prestatorul comun. Nici Mihăeștiul nu s-a lăsat mai prejos. Fostul primar ne-a declarat că nu va rămâne cu Servutil, ci se va orienta către un prestator de servicii extern, fie de la Pitești, fie de la Câmpulung. Doar că înainte să își încheie mandatul s-au încheiat și procedurile de lansare a unei alte firme care să se ocupe de apa și canalizarea din Mihăești, așa că în 2020 a apărut Servicii Utilitare Mihăești srl. Iar în spate a rămas Servutil Stâlpeni Mihăești…

Citește și Stâlpeni: Polițiștii au blocat în trafic un șofer băut. A fost drastic sancționat

Citește și Amenzi pentru o înmormântare cu 80 de participanți la Mihăești

Furtul de apă și pierderile din rețea au îngropat societatea

Pierderile din rețea, furtul de apă și restanțele la plata serviciului au îngropat societatea înființată de cele două comune muscelene. În luna septembrie a acestui an, instanța de judecată a admis cererea Stâlpeniului de retragere din firmă, a constatat faptul că Mihăeștiul nu dorește să continue ca unic asociat și a decis dizolvarea societății comerciale cu răspundere limitată.
Doar că peste Servutil a venit dinspre Consiliul Județean societatea Administrare și Exploatare a Patrimoniului și Serviciilor de Utilități Publice Argeș cu cereri de plată a unor facturi restante. În noiembrie 2020, AEPSUP Argeș SA a obținut deschiderea procedurii de executare silită împotriva firmei debitoare. Iar ca situația să fie și mai complicată, la Tribunalul Argeș, pe litigii de muncă, au fost deschise patru procese prin care se solicită drepturi bănești din partea Servutil.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii