Web Analytics
scris marți, 16.05.2023

S-a stins din viață un mare compozitor

Compozitorul Mircea Drăgan, fost membru al formațiilor Sideral (1965-1968), Mondial (1968-1972), Romanticii (1972-1991), membru in Consiliul UCMR și in Biroul Sectiei de muzică pop, a încetat din viață.

S-a stins din viață un mare compozitor

Citește și: Poveste de dragoste între un profesor și o elevă de 14 ani. Relația, descoperită de directoarea școlii

Acesta a colaborat cu cele mai sonore nume ale muzicii românești, cum ar fi Vasile Șeicaru, Anastasia Lazariuc și Loredana Groza. S-a născut pe data de 20 mai, în anul 1945, iar de-a lungul remarcabilei sale cariere, a colaborat cu unele dintre cele mai sonore și emblematice nume din muzica românească. Printre artiștii alături de care a lucrat Mircea Drăgan se numără Vasile Șeicaru, Anastasia Lazariuc, Loredana Groza, cât și Nicu Alifantis, printre mulți alții. Compozitorul a  avut o carieră de succes, colaborând vreme de decenii întregi cu artiștii cei mai importanți din țara noastră. El a făcut parte din formațiile Sideral, Mondial, Romanticii, iar nu în ultimul rând, Mircea Drăgan a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Citește și: Argeș. Trei persoane rănite în urma unui accident între două autoturisme

A lucrat și ca regizor muzical, iar performanțele sale au fost remarcate și dincolo de granițele țării noastre. A lucrat pentru diferite case de producție din țări precum Italia, Elveția, Statele Unite, cât și Regatul Unit. Multe dintre cele mai renumite și iubite emisiuni din țara noastră au avut alături mintea strălucită a lui Mircea Drăgan, cum ar fi „Ne vedem la TVR”, „Surprize, surprize”, dar și „Școala vedetelor”. Marele compozitor s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *