Web Analytics

S-a stins din viață starețul Mânăstirii ”Negru Vodă”. Ar fi împlinit anul acesta 43 de ani

de | 9.06.2020 13:42 | Actualitate

 

Marți dimineață a trecut la cele veșnice Serafim Caiea, starețul Mânăstirii ”Negru Vodă” Câmpulung, monahul fiind suferind în ultima vreme. Și tocmai se întorsese din Țara Sfântă, când a fost spitalizat de urgență în București, acolo unde, din păcate, medicii nu i-au putut salva viața celui care pe 30 august ar fi împlinit 43 de ani.

Recunoscut pentru discreție și elocință, Serafim Caiea este cel care, după decenii de uitare, a inițiat repunerea în valoare și consolidarea complexului mânăstiresc datând tocmai din secolul XIII, de la începuturile Țării Românești și ale primei sale capitale, Câmpulungul.

În primăvara anului viitor se vor încheia lucrările de reabilitare, însă moartea nu a mai avut răbdare cu starețul pentru a vedea împlinită și această operă a sa. Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

Pentru părintele Serafim, totul se reducea la voință, un exercițiu care îți poate aduce liniștea și mântuirea: ”Avem în prezent pe Sfântul Ionichie. De când a fost adus a început să facă minuni. Poate n-o să mă crezi, dar trebuie să te adresezi sfinților așa cum vorbim noi doi acum: Sfinte, te rog, am problema asta, ajută-mă. Și dacă nu te îndoiești de har, minunea se împlinește. Dacă vrei. Numai să vrem să căutăm. Asta este, după părerea mea, dorința de a te mântui. Deci dacă vrei, ca și Hristos spune: dacă vrei să îmi urmezi, te lepezi de tine, de sinele tău. Dacă vrei, atunci asta e calea. Dacă nu vrei, nu e nicio problemă. Libertatea este a noastră de a alege”, spunea în anul 2013 pentru Pro TV părintele Serafim Caiea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii