Web Analytics
scris vineri, 06.08.2021

S-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

Un cadou special pentru piteșteni, în ziua în care FC Argeș 1953 împlinește 68 de ani – semnarea contractului de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

S-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”!

Câștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) – S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) – S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) – S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

CITESTE SI Duelul marilor orgolii! FC Argeş – Rapid Bucureşti, sâmbătă, ora 21.30

Echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi coordonată de arhitecții de la Tecon în calitate de proiectant general și de inginerii de structură de la Popp și Asociații. Echipa este alcătuită din specialiști, arhitecți, ingineri de rezistență și de instalații cu experiență în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicați în realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu”, Steaua, Rapid, „Ilie Oană”, precum și la un număr important de săli de sport și bazine de înot în România.

Municipalitatea piteșteană își propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraș, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcțiuni sportive complementare – stadion și bază de antrenament pentru fotbal, dar și bază pentru atletism de înaltă performanță, hoteluri, dotări comerciale, sportive și de recreere pentru publicul larg și spații de parcare ce vor deservi întregul amplasament .

Citește și Argeș: Nu au respectat măsura carantinei și au primit amenzi în valoare totală de 4.000 de lei

Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA și se finanțează din bugetul local.

Obiectivul de investiții „Construire stadion <>, municipiul Pitești” este cuprins pe lista sinteză a COMPANIEI NAȚIONALE DE INVESTIȚII. Va fi al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă!

Citește și LPF: Programul meciurilor din Liga I pentru sezonul 2021-2022. Unde își dispută meciurile în deplasare FC Argeș și CS Mioveni
Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hybrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp. Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Are pistă ? Dacă are , mai bine nu !

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...