Web Analytics

S-a rupt lanţul de iubire între rectorul Chirleşan şi liderul sindical Bărbuceanu?

de | 9.03.2017 14:00 | Dezvăluiri

18 01# Rectorul Chirleșan îi amenință pe profesori cu datul afară dacă nu renunță la pretențiile bănești. Deși i-ar putea face plângere penală, sindicalistul Bărbuceanu îl iartă totuși, spunând că este „un ardelean cinstit care ne este prieten”

S-a împlinit un an de când a fost ales actualul rector al Universității din Pitești. Deși inițial a promis că renunță să atace în justiție pretențiile bănești ale profesorilor în așa numita „afacerea reîncadrarea” care ar duce la creșterea bugetului alocat salariilor de la 3 la 4 milioane de lei lunar, acum rectorul Dumitru Chirleșan a întors-o ca la… Ploiești. Potrivit unei informări transmise de către liderul sindicatului SLUP din cadrul UPIT, către membrii de sindicat, rectorul îi amenință pe profesori că îi dă afară dacă mai continuă procesele în instanță.

„Așa cum ați aflat probabil, zilele acestea am fost apostrofați de domnul Rector că «ne judecăm cu dânsul». Am fost uimiți, neștiind despre ce este vorba. După discuții, ne-am liniștit: este vorba despre un dosar foarte vechi, de la începutul anului 2014, vizând aceleași drepturi salariale legale pe care le-am câștigat și până acum în deja trei etape (și pe care s-au încasat sume importante atât în universitatea noastră, cât și celelalte din România), anume cele pe celebra Lege 221/2008. În urmă cu câteva săptămâni am primit sentința Tribunalului Argeș. Domnul Rector a depus apel, solicitând să ne fie respinsă acțiunea. Ca urmare, am depus și noi apel, solicitând să ne fie admisă. Ne întrebăm: unde am greșit? Am fost acuzați că astfel continuăm procesele. Ne pare rău să-i reamintim domnului rector că în campania electorală și în cele două ședințe de sindicat la care l-am invitat, chiar dumnealui este cel care a promis că oprește procesele, că nu se va mai judeca cu colegii săi și că va face echitate salarială. Credem că își amintește. În schimb, procesele noastre au continuat, fiind nevoiți să ne plătim avocat ca să nu trebuiască să plătim daunele cerute de binomul Moraru-Pârlac. Mai mult, de această dată, tot conducerea Universității este cea care a formulat prima apel în dosarul din 2014… În Consiliul de Administrație de săptămâna aceasta, dl. Rector a dispus ca, în termen de două săptămâni, tot personalul de conducere care este în procese cu Universitatea Pitești să aleagă: ori demisionează ori se retrage din procese!”
Dar tocmai când credem că sindicalistul îl ceartă pe rector, în același mail adresat membrilor de sindicat, începe să îl perie: „imediat, mai mulți colegi ne-au cerut să depunem plângere penală pentru presiune sindicală și împiedicarea liberului acces la justiție, dovezile fiind clare: procesul verbal de ședință și mesajele oficiale transmise întregii comunități academice de decani și prodecani. Am refuzat o atare acțiune! Încă îl considerăm pe dl. Dumitru Chirleșan un ardelean cinstit care ne este prieten…”, îndulcește tonul Bărbuceanu deși, îl compară pe șeful universității din Târgu din Vale cu rectorii anteriori cu care nu se putuse înțelege.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii