Web Analytics

S-a redeschis Cetatea Poenari! A fost instalat gard electric de protecție împotriva urșilor

de | 5.12.2019 11:31 | Actualitate

Oficial, se poate urca la Cetatea Poenari. Consiliul Județean Argeș a luat măsuri pentru protejarea turiștilor de eventualele incidente produse de urșii care apar în zonă. Astfel, miercuri, 4 decembrie, a avut loc recepția lucrării privind instalarea unui gard electric de-a lungul căii de acces. Gardul electric, de aproximativ 700 de metri, a fost montat de o parte și de alta a celor 1480 de trepte care duc spre intrarea în cetate. Costurile investiției se ridică la 21.000 lei și au fost finanțate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș.

E un sistem sigur, pe bază de impulsuri electrice, care va ține animalele la distanță, fără să le electrocuteze sau să le omoare. Nici pentru turiști nu este periculos. Accesul e deschis de astăzi de la ora 9.00. Au început să urce câțiva oameni. Probabil vor continua să vină, dar este foarte frig. Până va ninge, cetatea va fi deschisă. Când va ninge și va fi zăpadă mare, se va închide, că nu poate nimeni să facă pârtie prin pădure”, a declarat, joi, pentru Jurnalul de Argeș, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, instituție de care aparține Cetatea Poenari.

Accesul vizitatorilor la Cetatea Poenari se realizează după următorul program:
– în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00 – 15.00 (cu mențiunea că ultimul grup urcă la ora 14.00).
Aceesul la Cetatea Poenari a fost restricționat la sfârșitul lunii martie 2019, după ce a fost sesizată apariția urşilor la baza scărilor. Aflată pe un vârf de munte, cetatea este situată lângă localitatea Arefu, la 4 kilometri de barajul și lacul de la Vidraru.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii