Web Analytics
scris miercuri, 21.02.2018

S-a făcut pace la Rucăr! „Carnavalul Pădurii” i-a reunit pe rucăreni şi pe „Neamţul” Promberger

17 02După „Balul Gospodarilor”, o iniţiativă excelentă a administraţiei din Lereşti, săptămâna trecută a fost rândul Rucărului să intre în scenă! Ideea celor de la Fundaţia „Conservation Carpathia” de a organiza un carnaval cu implicarea comunităţii din localitate a fost semnalul că s-au estompat divergenţele dintre oamenii locului şi Fundaţie, unul dintre cei mai mari proprietari de pădure din România. Buna înţelegere a fost evocată şi de primarul din Rucăr, Ionel Dulamă, mai ales că la manifestare au fost prezenţi şi edili ai altor comune în care există implicarea Fundaţiei, precum Valea Mare-Pravăţ, Lereşti, Stoeneşti şi Bughea de Sus.

S-a făcut pace la Rucăr! „Carnavalul Pădurii” i-a reunit pe rucăreni şi pe „Neamţul” Promberger

17 01„Carnavalul Pădurii” a fost organizat ca o dovadă simbolică a intenţiilor Fundaţiei „Conservation Carpathia” de a conserva şi restaura zonele forestiere pe care le deţine sau le administrează în cadrul Siturilor Natura 2000, Munţii Făgăraş, Râul Târgului-Argeşel, Leaota şi Piatra Craiului. Costumaţi în sensul ideii anterior menţionate au fost nu numai copiii rucărenilor, ci şi echipa Fundaţiei, în frunte cu directorul executiv Christoph Promberger, cel care a ţinut să menţioneze faptul că este cunoscut ca fiind „Neamţul”. Trupa „Record” condusă de Ionică Radu a întreţinut atmosfera, iar copiii au fost motorul petrecerii în timpul căreia rucărenii, alături de invitaţii din celelalte comune, au tocit podeaua „Hanului Veseliei” de pe Luncă, prinşi în hore şi în sârbe.
17 03Nu au lipsit nici concursurile, fiind acordate premii celor care, cu mic, cu mare, au participat la parada costumelor. La copii a fost apreciat cel mai mult „Vânătorul”, George pe numele lui, iar la adulţi a primit cele mai mari note din partea juriului însuşi „Lupul” Ionel Dulamă.
După cum ne-a declarat Christoph Promberger, prezent la „Carnaval” împreună cu celălalt director executiv al Fundaţiei, soţia sa, Barbara, şi în acest an „Conservation Carpathia” va continua activităţile dedicate scopului declarat de protejare a pădurilor şi de realizare a unui parc naţional. Sunt proiecte în derulare, iar peste o sută de hectare vor fi reîmpădurite. Şi speră „Neamţul” că oamenii vor înţelege treptat, cu toţii, faptul că nu a ajuns în zona Muscelului pentru a distruge, ci pentru a proteja. Vorba primarului Dulamă: „Încă avem pădure la Rucăr şi o s-o păstrăm”.

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole