Web Analytics
scris joi, 26.08.2021

Comuna Călineşti a devenit gazda celei mai mari şezători din Ţara Românească

Pe 21 august 2021, comuna Călinești a devenit gazda celei mai mari șezători din Țara Românească. Nici nu se putea altfel, să nu fie localitatea Călinești cea care a primit păstrătoarele acestui meșteșug al cusutului cămășii cu altiță care se pregătește să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.
”Lunar vom găzdui această șezătoare, intrată în circuitul național, pe care o va coordona doamna Eliza Ilina din Călinești. Mulțumim tuturor doamnelor și domnișoarelor din Ștefan cel Mare, Galeș, Rucăr, Coșești, Ștefănești, Curtea de Argeș și Călinești pentru prezență și pentru iile neprețuite expuse. Am fost onorați de prezența domnilor Sorin Mazilescu, Horia Dumitrescu și Nicolae Dobre, care au vorbit despre frumusețea cămășii cu altiță din Argeș și Muscel. Mulțumim presei locale și naționale care promovează valorile inestimabile ale Argeșului. Nu în ultimul rând, vreau să vă reamintesc că Ciocănești, un sat al Călineștiului, și-a însușit îndemnul Zincăi Golescu de a coase ie și pentru că face asta de 150 de ani este menționat în dosarul trimis de Ministerul Culturii la Paris.
Vă așteptăm din nou în septembrie, bucuroși de așa oaspeți!”, a spus Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești.

Comuna Călineşti a devenit gazda celei mai mari şezători din Ţara Românească

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Sunt foarte mândru şi bucuros de reuşita culturală a tinerelor talente din comuna noastră”

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită