Web Analytics

Comuna Călineşti a devenit gazda celei mai mari şezători din Ţara Românească

de | 26.08.2021 12:57 | Cultură, Actualitate

Pe 21 august 2021, comuna Călinești a devenit gazda celei mai mari șezători din Țara Românească. Nici nu se putea altfel, să nu fie localitatea Călinești cea care a primit păstrătoarele acestui meșteșug al cusutului cămășii cu altiță care se pregătește să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.
”Lunar vom găzdui această șezătoare, intrată în circuitul național, pe care o va coordona doamna Eliza Ilina din Călinești. Mulțumim tuturor doamnelor și domnișoarelor din Ștefan cel Mare, Galeș, Rucăr, Coșești, Ștefănești, Curtea de Argeș și Călinești pentru prezență și pentru iile neprețuite expuse. Am fost onorați de prezența domnilor Sorin Mazilescu, Horia Dumitrescu și Nicolae Dobre, care au vorbit despre frumusețea cămășii cu altiță din Argeș și Muscel. Mulțumim presei locale și naționale care promovează valorile inestimabile ale Argeșului. Nu în ultimul rând, vreau să vă reamintesc că Ciocănești, un sat al Călineștiului, și-a însușit îndemnul Zincăi Golescu de a coase ie și pentru că face asta de 150 de ani este menționat în dosarul trimis de Ministerul Culturii la Paris.
Vă așteptăm din nou în septembrie, bucuroși de așa oaspeți!”, a spus Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești.

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Sunt foarte mândru şi bucuros de reuşita culturală a tinerelor talente din comuna noastră”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii