Web Analytics

S-a aruncat bomba! Consum de droguri la Colegiul „Dinicu Golescu” Câmpulung

de | 16.03.2017 13:59 | Dezvăluiri

11 dinicugolescuclungDacă zona Muscel e plină de proxeneţi şi de stăpâni de sclavi, de ce nu s-ar adăuga acestor categorii şi consumatorii de droguri?! Şi nu e o întrebare retorică: chiar un ales local a anunţat zilele trecute că părinţii unor elevi de liceu sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca ai lor copii să fie afectaţi de substanţe periculoase. „La «Dinicu Golescu» se folosesc droguri!” – această afirmaţie gravă a pus Câmpulungul pe o altă latură a situaţiei sociale.

Nicolae Dumitrescu, consilier municipal aflat la al doilea mandat, este cel care a tras semnalul de alarmă. „Nişte părinţi care au copiii elevi la Colegiul Naţional «Dinicu Golescu» mi-au relatat că la acest colegiu tradiţional din Câmpulung se folosesc droguri etnobotanice, dar şi droguri de risc într-o proporţie extrem de îngrijorătoare. Părinţii se tem că şi copiii lor ar putea fi afectaţi. Pare-se că evenimentul este extins. E un semnal de alarmă tras de părinţi. Sunt afirmaţiile lor”, a spus Dumitrescu în plenul şedinţei de Consiliu din 28 februarie. Şi l-a rugat pe primar, pe doi dintre colegii săi care sunt profesori la „Dinicu” să facă ceva. În primul rând, susţine Dumitrescu, să vadă dacă e aşa.
11 TaroiuPrimarul Liviu Ţâroiu (foto) a fost iritat de afirmaţiile colegului său de partid. „Hai să nu creăm panică, poate e un singur zvon. Părinţii nu trebuie să se panicheze, nu cred că e aşa. Lăsaţi-ne să analizăm situaţia”, a replicat primarul. Şi Cristi Creţu, profesor în cadrul Colegiului, s-a arătat surprins: „Şi poliţia locală, şi cea naţională cred că sunt extrem de atente la aşa ceva. Acuzaţiile sunt foarte grave, dacă ar fi adevărate. E prima dată când aud aşa ceva şi sunt zilnic acolo”.

Directorul Parghel: „E grav că se fac asemenea afirmaţii!”

În replică la cele spuse de Dumitrescu, Petre Parghel, directorul Colegiului, susţine că nu poate exista o asemenea problemă. „E grav dacă domnul Dumitrescu a spus aşa ceva. Nu poţi să spui aşa ceva, dacă nu ai vreo dovadă. La noi se fac verificări, informări periodice de către cei de la Antidrog. Voi pune problema în Consiliul Profesoral”, ne-a declarat directorul Parghel.

Nu e prima dată

Dincolo de ultimele zvonuri – dacă sunt doar zvonuri! – Câmpulungul s-a confruntat mereu cu ideea consumului de droguri în licee. Rând pe rând, unităţile de învăţământ s-au confruntat cu suspiciuni în acest sens, în urmă cu mulţi ani Colegiul pedagogic „Carol I” fiind văzut împresurat de consumatori de droguri şi de fetiţe racolate de ursari în scopuri subînţelese. Între timp, însă, „Carol I” a devenit o adevărată fortăreaţă, mâna de fier a directorului George Radu făcându-se simţită cu folos. De curând, însă, suspiciunile au vizat Liceul cu Program Sportiv Câmpulung. La începutul acestui an, doi elevi de clasa a VIII-a şi a IX-a au fost găsiţi leşinaţi după ce au fumat „ceva”.

Şi totuşi…

Anul trecut, trei tineri din Câmpulung au fost săltaţi după ce asupra lor s-au găsit 500 grame de marijuana. Ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Pe de altă parte, tot anul trecut a fost condamnată o persoană prinsă cultivând canabis la Cetăţeni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii