Web Analytics

S-a amânat votul pentru încetarea mandatului de consilier şi viceprimar al lui Frătică

de | 26.05.2017 16:33 | Actualitate

FRATICA
 
Punctul central al şedinţei de joi a Consiliului Local Bradu, pe marginea căruia s-a iscat un adevărat show, a fost, de departe, „proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind încetarea de drept a mandatului de consilier local şi de viceprimar al domnului Frătică Dragomir Tudor Florin”. 
 
Proiectul de hotărâre a avut la bază un referat întocmit de secretara interimară a primăriei, Eleonora Chiran, iar prin document s-a solicitat Consiliului Local luarea unei hotărâri prin care să se ia act de încetarea mandatului de consilier local şi de viceprimar în cazul lui Florin Frătică. Vicele a  atacat demersul, argumentând că hotărârea Curţii de Apel Piteşti nu a fost încă emisă şi, mai mult chiar, a făcut o contestaţie în anulare, hotărârea fiind într-adevăr definitivă, însă nu şi irevocabilă. 

“Eu am cerut să se procedeze la respectarea legii, având în vedere că în comunicatul Prefecturii Argeş se opinează că „se impune încetarea de drept a mandatului de consilier local şi, implicit, de viceprimar al comunei Bradu înainte de termen, de către Consiliul Local, prin hotărâre, la propunerea primarului, potrivit prevederilor art. 9 (3) din Legea nr. 293 / 2004 privind statutul aleşilor locali, DUPĂ COMUNICAREA HOTĂRÂRII INSTANŢEI DE JUDECATĂ”. Acelaşi lucru l-a susţinut şi domnul Ion Adrian, care a amintit că la fel s-a procedat şi în cazul lui Costel Zamfir, mandatul acestuia de consilier încetând abia DUPĂ comunicarea hotărârii instanţei de judecată, deşi Costel Zamfir se afla deja la închisoare”, a explicat, pe pagina sa de Facebook, Andrei Niţă, consilier local Bradu.
 În contextul acestor dispute, proiectul de hotărâre nu a mai fost supus votului.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii