Rusia acuză România și alte două state că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina

de | 18.04.2022 17:13 | Actualitate, Home

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, susține că guvernul de la Kiev ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini, din 63 de țări, de la demararea “operațiunii speciale” a forțelor armate rusești în Ucraina.

Citește și:Camera Deputaților cumpără 600 de măști de gaze în valoare de 250.000 lei

Potrivit oficialului rus, România s-ar afla, alături de Canada și SUA, printre statele care au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina – aproximativ 1.500, după Polonia (1.717). Oficialul continuă și adaugă faptul că Marea Britanie și Georgia ar fi trimis fiecare aproximativ 300 de luptători, iar 193 au fost trimiși de regiunile din Siria, “controlate de guvernul Turciei”.

Citește și:FNSIA atenționează: 10.000 de angajaţi sunt omişi de la CREȘTEREA salariului minim garantat în industria alimentară
Acesta a mai adăugat că majoritatea mercenarilor au luptat alături de armata Ucrainei în Kiev, Harkov, Odesa, Nicolaev și Mariupol. Până acum, Ministerul român de Externe nu a emis o reacție cu privire la acuzațiile oficialului rus.

Acest articol este despre: mercenari,rusia

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed