Web Analytics

Rusia a început războiul în Ucraina. Explozii au fost auzite în mai multe orașe

de | 24.02.2022 08:44 | Actualitate

Președintele rus a anunțat joi dimineață o operațiune militară în Ucraina, într-o alocuție televizată. Putin a spus că acțiunea a venit ca răspuns la amenințările venite din Ucraina.
La scurt timp după aceea, reporterii CNN, BBC și Reuters au raportat explozii în Donbass (în partea controlată de armata ucraineană) și în Harkov. Presa ucraineană relatează că au fost auzite explozii lângă Kiev, dar nu în oraș, ci din direcția aeroportului, aflat la est de capitală. De asemenea, deasupra părții ucrainene a Donbassului sunt raportate raiduri aeriene.

Citește și:Vladimir Putin a ordonat armatei ruse “să menţină pacea” în teritoriile separatiste din Ucraina
Putin a cerut armatei Ucrainei să “depună armele”. A declarat că intenționează denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, dar că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei. “Rusia nu poate accepta o amenințare constantă din partea Kievului”.
“Circumstanțele ne impun să luăm măsuri decisive și imediate. Republicile Populare Donbass s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, Partea 7 din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Adunarea Federală și a asistenței reciproce cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială”, a spus Putin într-o alocuțiune televizată către ruși.

foto: stirileprotv.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *