Web Analytics
scris marți, 24.12.2019

Ruda unui pădurar din Davideşti, trimisă în judecată după ce a atacat cu sabia şi lopata un om de afaceri

# Victima i-a acuzat pe pădurar și ai lui că sunt pe mână cu hoții de lemne

Ruda unui pădurar din Davideşti, trimisă în judecată după ce a atacat cu sabia şi lopata un om de afaceri

Omul de afaceri Marius Fulgeanu a început, în urmă cu cinci ani, propriul război cu mafia lemnului din zona Câmpulung. De atunci, a postat pe YouTube o serie de filmulețe în care arată cum sunt tăiați copaci nemarcați sub directa oblăduire a celor care ar fi trebuit să protejeze pădurea și a formulat o serie de sesizări pe această temă, inclusiv autorităților centrale. Un an mai târziu, omul de afaceri a fost atacat cu lopeți, sape, topoare, săbii și macete de cei care mai apoi l-au acuzat că el ar fi hoțul. Nu s-a lăsat intimidat și, cu reușite, dar și frustrări, a mers mai departe cu dezvăluirile și sesizările. Una dintre rudele pădurarului vizat e acum judecată pentru loviri și alte violențe. Pădurarul e cercetat și el într-un alt dosar, iar mai mulți polițiști de la Secția de Poliție nr. 8 Hârtieşti au fost luați în vizor pentru că nu şi-au făcut treaba pentru depistarea tăierilor ilegale semnalate.

”M-au lovit cu o lopată și o sabie de mai multe ori”

Teribilul atac a avut loc pe 23 ianuarie 2015. ”Mă deplasam cu ATV-ul meu prin pădure, pe un drum pietruit, pentru a merge la un teren proprietate personală. La un moment dat m-am intersectat cu pădurarul Văduva Constantin Alin, care a încercat să mă lovească cu autoturismul său. Am fugit prin pădure pe ATV-ul meu, am fost înconjurat de ceilalți membri ai clanului Văduva (fiul lui Văduva, care avea fața acoperită cu o cagulă și conducea un ATV cu care mi-a blocat calea, Văduva Marius – fratele lui Văduva și unchiul celui cu cagulă, care m-a lovit cu o lopată și o sabie de mai multe ori, precum și finul pădurarului Văduva, care m-a lovit cu o sapă în umăr şi la nivelul capului)”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, omul de afaceri Marius Fulgeanu.
În urma acestor evenimente s-au deschis mai multe dosare penale, inclusiv împotriva lui Marius Fulgeanu, acuzat de cei care l-au bătut că el ar fi hoțul de lemne (221/p/2015 pentru ultraj, 220/p/2015 pentru tăiere ilegală de arbori, dosare clasate însă).
Doar unul dintre cei acuzați de bărbat că l-au bătut a fost însă trimis în judecată. Este vorba de Marius Văduva, fratele pădurarului.
Tentativa de omor a fost clasată de Parchetul Câmpulung, însă, pe 17 octombrie 2019, Judecătoria Câmpulung a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung întocmit la data de 21 iunie 2019 de trimitere în judecată a inculpatului Văduva Marius, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe: ”Constată legal administrate probele şi efectuată urmărirea penală. Dispune începerea judecăţii pentru infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 193, alin. 2, Cod Penal şi înaintarea dosarului la C-6 penal”, se arată într-o decizie care însă nu este definitivă.
”S-au oprit doar la violențele comise de Văduva Marius, dar, de fapt, a fost complicitate la tâlhărie, complicitate la tentativă de omor. (…) Din aceste evenimente au luat naștere și alte dosare, care sunt investigate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, dosare unde sunt cercetați polițiști și pădurarul Văduva Constantin Alin, iar un polițist de la Secția de poliție nr. 8 Hârtiești a fost mutat disciplinar….”, mai spune Marius Fulgeanu.

O amendă de 200 lei, anulată de instanță

Fulgeanu a pierdut două procese cu poliția, dar a și câștigat o bătălie, mai exact în dosarul în care IPJ Argeș a avut calitatea de intimat pentru Secția de poliție nr. 8 Hârtieşti, dosar în care omul de afaceri Marius Fulgeanu a obținut anularea unei amenzi de 200 de lei pe care polițistul din Hârtiești i-a aplicat-o după ce pădurarul l-a acuzat că l-ar fi amenințat. Fulgeanu înregistrase însă audio întreaga scenă și a demonstrat în instanță contrariul.
În urmă cu câteva luni, Tribunalul Argeş a admis apelul formulat de către apelantul Fulgeanu Marius Constantin împotriva sentinţei civile nr. 2714/14 noiembrie 2017 a Judecătoriei Câmpulung în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş pentru SPRN nr. 8 Hârtieşti. „Schimbă sentinţa civilă a Judecătoriei Câmpulung din noiembrie 2017, în sensul că a admis cererea de chemare în judecată şi dispune anularea procesului-verbal seria PAGY, nr. 003611, din data de 8.05.2017”, se arată în considerentele deciziei Tribunalului Argeş, care este definitivă.

 

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Hotii de lemne si cei care-i protejeaza nu au limite. Noroc ca unii dintre noi isi pun viata in pericol pentru a apara padurea de cei care culmea, ar trebui sa o pazeasca, adica padurarii si politistii !

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...