Web Analytics
scris luni, 09.09.2024

Roxana Mînzatu ar putea obține portofoliul de comisar european pentru locuri de muncă, drepturi sociale și locuințe

Cotidianul Politico afirmă că Roxana Mînzatu, propunerea României pentru executivul european, ar putea obține portofoliul de Comisar pentru locuri de muncă, drepturi sociale și locuințe.

Roxana Mînzatu ar putea obține portofoliul de comisar european pentru locuri de muncă, drepturi sociale și locuințe

Politico a realizat o estimare a posturilor care vor fi distribuite în cadrul viitoarei Comisii Europene, pe baza a zeci de conversații cu oficiali ai Comisiei, ai Parlamentului European și ai Consiliului European, precum și cu oficiali din diferite capitale europene. Potrivit surselor citate, portofoliile pentru locuințe și drepturi sociale vor reveni unui socialist – un semn al includerii de către centru-stânga a acestor probleme ca puncte principale în manifestul lor electoral. Având în vedere numărul limitat de candidați socialiști, Mînzatu ar putea obține postul, recompensând România pentru propunerea unei femei, care o ajută pe șefa Comisiei Europene Ursula pe von der Leyen să își atingă obiectivul de a avea o Comisie echilibrată din punct de vedere al genului.

Citește și: Peste 6.500 de cazuri privind minori dispăruţi au fost soluţionate în primele opt luni ale anului

Europarlamentarul PSD Roxana Mînzatu a fost propusă official de premierul Marcel Ciolacu pentru poziția de comisar European, a anunțat săptămâna trecută Ciolacu într-o conferință de presă. Opțiunea inițială a premierului Marcel Ciolacu pentru Victor Negrescu, susținut pentru poziția de comisar european, a picat din cauza insistenței Ursulei von der Leyen pentru candidați femei, după cum a dezvăluit G4Media.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...