Web Analytics
scris luni, 20.11.2023

Rosalynn Carter, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite, a murit

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Rosalynn Carter, în vârstă de 96 de ani, a murit duminică la ea acasă, a anunţat Carter Center, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Rosalynn Carter, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite, a murit

Citește și: A murit un fost gazetar din Argeş! Cu un an în urmă i se prăpădise şi soţia


Ea în calitate de primă doamnă a lucrat neobosit pentru reforma sănătăţii mintale. În seara morții se afla în casă alături de soțul ei, Jimmy Carter, în vârstă de 99 de ani. Sub îngrijiri paliative de vineri, „s-a stins în pace, cu familia alături”, la reşedinţa celor doi din Plains, în statul Georgia (sud-estul Statelor Unite), a făcut cunoscut într-un comunicat fundaţia care gestionează imaginea şi moştenirea politică a lui Jimmy Carter.

Citește și: Procuror militar, trimis în judecată disciplinară pentru că a distribuit articole negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefului DNA


Ea a fost diagnosticată cu demenţă în luna mai. Soţul ei a început să primească și el îngrijiri paliative la domiciliu în februarie 2023, după o serie de internări în spital.
Jimmy Carter, la Casa Albă din 1977 până în 1981, pentru un singur mandat, este cel mai în vârstă fost preşedinte american din istorie. Mandatul său a inclus încheierea unui rar acord de pace între Israel şi Egipt, care continuă până în prezent, dar a fost marcat şi de o inflaţie galopantă şi de criza ostaticilor din Iran.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *