Romsilva oferă spre vânzare peste 30 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă

de | 24.11.2022 11:33 | Actualitate, Home

Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

„Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase”, transmite Romsilva.

Cât costă un brad

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun din specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. În timp ce brazii cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Atenție! Acestea sunt prețurile practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. Dacă însă pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau în alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *