Web Analytics
scris vineri, 27.09.2024

Românii din străinătate pot vota prin corespondență. Care e data limită pentru înscriere

Cetățenii români care locuiesc în afara țării au posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024 prin intermediul votului prin corespondență. 

Românii din străinătate pot vota prin corespondență. Care e data limită pentru înscriere

Înregistrarea pentru acest tip de vot se poate face online, pe portalul oficial www.votstrainatate.ro, gestionat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Termenul limită pentru înscrierea la votul prin corespondență pentru alegerile prezidențiale este 10 octombrie 2024, iar pentru alegerile parlamentare este 17 octombrie 2024.

Citește și: Alarmă de la Prefectură. Măsuri de protecție a populației în contextul avertizărilor meteo care ar putea fi emise

Conform datelor oficiale, până la 26 septembrie 2024, 6751 de români au solicitat votul la secție pentru alegerile prezidențiale, iar 4562 s-au înscris pentru votul prin corespondență. În ceea ce privește alegerile parlamentare, 6067 de cetățeni au ales votul la secție, iar 4278 au optat pentru votul prin corespondență.

Alegătorii români din străinătate sunt încurajați să se înscrie pentru votul prin corespondență cât mai curând posibil, astfel încât să își poată exercita dreptul de vot fără a întâmpina dificultăți logistice. Termenul limită pentru înscrierea la votul prin corespondență pentru alegerile prezidențiale este 10 octombrie 2024, iar pentru parlamentare, 17 octombrie 2024.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită