Web Analytics
scris sâmbătă, 19.11.2022

Românii care nu s-au vaccinat pot primi despăgubiri de la stat

Cei care nu s-au vaccinat și s-au simțit lezați sau îngrădiți de măsurile restrictive luate în pandemie pot să se întoarcă împotriva statului și să ceară despăgubiri în instanță. Asta a hotărât Înalta Curte care a menținut o sentință a unui magistrat de la Curtea de Apel care a anulat certificatul verde și l-a suspendat pentru cei care au făcut reclamație.

Românii care nu s-au vaccinat pot primi despăgubiri de la stat

Citește și: ÎCCJ anulează amenda primită de Iohannis de la CNCD pentru declaraţiile privind Ţinutul Secuiesc

Concret, miercuri, 16 noiembrie 2022, judecătorii supremi Horațiu Pătrașcu, Mariana Constantinescu și Beatrice Mariș au menținut definitiv sentința prin care judecătorul Amer Jabre de la Curtea de Apel București a anulat pasajele referitoare la certificatul verde din HG nr. 1183/2021. Este vorba despre hotărârea de Guvern care a prelungit starea de alertă din noiembrie până în decembrie 2021.

Citește și: Morţi fictive, mari surse de câştig! Peste 1.200 de certificate de deces falsificate!

Anul trecut acesta  nu doar că a anulat certificatul verde, dar l-a și suspendat pentru reclamanți, invocând direct Declarația Universală a Drepturilor Omului. Suspendarea a fost dispusă doar în ceea ce-i privește pe reclamanți, dar ea a constituit o premieră, în condițiile în care, până în acel moment, instanțele se loveau de art. 5 alin. 3 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, care interzice suspendarea actelor administrative emise în contextul unor epidemii.

Sursa: Realitatea.Net

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită