Web Analytics
scris luni, 09.01.2023

Românii care au calculatoare cu sisteme vechi de operare nu vor mai putea depune online declaraţiile fiscale

Românii care au calculatoare cu sisteme de operare vechi, de tipul Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1, nu vor putea depune declaraţiile fiscale online. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că, începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor vor putea fi utilizate doar cu ajutorul unor vesiuni noi de Windows.

Românii care au calculatoare cu sisteme vechi de operare nu vor mai putea depune online declaraţiile fiscale

Citește și: Taloane de pensie, tipărite greșit. Sute de mii de pensionari vor primi bani mai puțini

„Începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi. Cu scopul de a mări gradul de rezilienţă şi de a asigura securitatea resurselor şi a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile și politicile de securitate.

Citește și: Se măresc salariile angajaților din Parlament

În acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finanțelor (ANAF) și pentru a urma standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial, vă informăm ca începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate în suport la producător și cu toate update-urile la zi”, arată ANAF într-un comunicat de presă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită