Web Analytics
scris duminică, 13.10.2024

România va produce carne hibrid. Ce vor conține produsele obținute în laboratorul de la Timișoara

România va produce carne hibrid. Primul laborator de acest fel din țara noastră a primit autorizatie si va fi inaugurat la Timișoara, iar primele produse ar putea apărea pe piață la începutul anului viitor, potrivit Antena 3.

România va produce carne hibrid. Ce vor conține produsele obținute în laboratorul de la Timișoara

La Timișoara se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Fără a fi o carne artificiala, carnea hibrid este mai sănătoasă, fiindcă are compuși bioactivi, precum antioxidanții naturali din produsele vegetale, dar și fibrele care nu există în carne și sunt foarte benefice pentru sănătate.  Comparativ cu produsele convenționale, cele din carne hibrid conțin mai puține grăsimi și colesterol. Producătorii din Timișoara sunt încrezători că produsele vor avea succes, după reacțiile în urma testelor.

Citește și: Argeș. Asfaltare „Made in Romania”. Întinde betonul cu “buchetul” de crengi 

„Produsele hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu îi regăsim în materia primă de origine animală, adică în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate și compușii bio-activi pe care, de asemenea, nu-i regăsim în carne. Incluzând aceste ingrediente de origine vegetală într-un produs din carne, un produs hibrid din carne, putem să obținem un tip de preparat sănătos”, a explicat Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Călin Jianu, decanul Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara: „S-a identificat un grup de consumatori cărora acest produs, acest produs de carne hibrid, așa cum a denumit în literatura de specialitate, se adresează. Ei au identificat ingredientele și subliniez, ingrediente strict naturale. Discutăm despre carne și pro-proteină vegetală care poate fi obținută din diferite surse, respectiv legume, mazăre, năut, linte sau inclusiv alta fi obținut din ciuperci.”

Se preconizează că la începutul anului viitor produsele din carne hibrid ar putea sa fie lansate pe piață. Deocamdată se fac teste dacă produsele corespund nu numai nutrițional, ci și organoleptic.

Citește și: Mai mulți candidați la prezidențiale participă luni la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...