Web Analytics

România va avea din toamnă prima bancnotă pe care apare chipul unei femei-Ecaterina Teodoroiu

de | 26.09.2021 15:06 | Actualitate, Economie, Home

Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei. Este vorba despre o bancnotă în valoare de 20 de lei care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu, eroină în Primul Război Mondial, relatează Economedia.ro.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu.

Citește și: Instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi, Parchetul European (EPPO) – a constatat 4,5 miliarde de euro

„Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu, pe Facebook.

Bancnota va avea valoarea de 20 de lei.

Anunțul privind lansarea unei bancnote care să o celebreze pe Ecaterina Teodoroiu a fost făcut de BNR încă din 2019, însă pandemia a amânat aceste planuri.

Citește și: Film de groază la parohia Mavrodolu. Aşa-zisul preot Iulian îl vesteşte pe Antichrist

BNR afirma atunci că alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari (2020), onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii