Web Analytics
scris luni, 17.06.2024

România – Ucraina la Euro 2024, luni, de la ora 16.00

Naţionala de fotbal a României se pregăteşte de debutul la Euro 2024, echipa antrenată de Edi Iordănescu urmând să înfrunte Ucraina luni, 17 iunie, de la 16.00, ora României, într-un meci contând pentru prima etapă a fazei grupelor de la turneul final din Germania.

România – Ucraina la Euro 2024, luni, de la ora 16.00

La opt ani fără două zile de la ultimul meci jucat la un turneu final, 0-1 cu Albania pe 19 iunie 2016, la Lyon, la Euro 2016, România revine în elită cu un meci de foc jucat împotriva Ucrainei. România s-a calificat fără înfrângere la Euro 2024, dintr-o grupă complicată, cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, dar evoluţiile mai mult decât modeste din ultimele meciuri de verificare, 0-0 cu Bulgaria şi 0-0 cu Liechtenstein, ne-au pus pe gânduri.

Citește și: Fost fotbalist al Generației de Aur, condamnat la închisoare cu suspendare

În primul meci de la Euro 2024, România dă piept cu Ucraina, o formaţie puternică, ce beneficiază de aportul unor jucători proveniţi de la echipe importante ale Europei. Este vorba de Oleksandr Zinchenko, fundaşul de 38 de milioane de euro al lui Arsenal Londra, Artem Dovbyk, golgeterul campionatului Spaniei, sau Mykhaylo Mudryk, vedeta lui Chelsea Londra. Ucraina a terminat pe locul 3 Grupa C, e drept, după Anglia şi Italia, finalistele de la Euro 2020, şi a avut nevoie de meciuri de baraj pentru a prinde biletele pentru turneul final.

Meciul dintre România şi Ucraina, de la Euro 2024, se joacă luni, de la ora 16.00, pe Fuzball Arena din Munchen. Este vorba, evident, de celebrul Allianz Arena, al celor de la Bayern Munchen, dar stadionul a fost redenumit, special pentru Euro 2024, Fuzball Arena, din motive strict economice. Fuzball Arena are peste 70.000 de locuri şi, cel mai probabil, o să fie arhiplin la startul partidei, numeroşi români şi ucraineni de prin întreaga Europă manifestându-şi dorinţa de a fi alături de idolii lor.

Următorul meci al României este cu Belgia

Indiferent de rezultatul meciului cu Ucraina, naţionala României nu are foarte mult timp la dispoziţie pentru a se bucura, în cazul unui rezultat pozitiv, sau pentru a plânge, în cazul unui rezultat negativ. Asta pentru că după Ucraina, România dă piept cu Belgia într-un meci programat a avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la 22.00, ora României, la Koln. Iar cum Belgia este favorita grupei, pentru „tricolorii” antrenaţi de Edi Iordănescu urmează o perioadă extrem de complicată.

Citește și: Euro 2024. Bărbat înarmat cu un topor, împușcat după ce ar fi încercat să atace suporterii olandezi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită