România trebuie să înființeze peste 500 de centre pentru deșeurile periculoase prin PNRR

de | 26.11.2022 06:47 | Actualitate, Home

România trebuie să înființeze peste 500 de centre pentru deșeurile periculoase în următorii trei ani. Pentru asta, țara noastră primește 83 de milioane de euro din PNRR. Tot în PNRR România s-a angajat să mărească suprafața de păduri de pe teritoriul țării.

Citește și: ANRE vrea să introducă eșalonarea la plata facturilor pentru energie electrică. Cine poate beneficia

Premierul Nicolae Ciucă a participat, ier, la Palatul Victoria, la semnarea unei noi serii de contracte de finanţare pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar şi lansarea Programului Naţional de Împăduriri 2022-2026, el declarând că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa e de aproximativ 39%, iar în PNRR circa 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti anii trebuie folosiţi cu iscusinţă pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat, informează News.ro.

Citește și: Când intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023

Şeful Executivului a mai afirmat că toate contractele semnate sunt destinate amenăjării centrelor pentru colectarea deşeurilor. “Este un program care a început în decembrie, în cadrul căruia trebuie să realizăm 565 de astfel de centre. Sunt centre destinate colectării deşeurilor pentru care nu se realizează colectarea de către societăţile de colectare. Vorbim de mobier uzat, anvelope, deşeuri periculoase şi de construcţii. Cred că este foarte important să conştientizăm că prin astfel de măsuri nu facem altceva decât să venim în sprijinul comunităţilor şi al oamenilor”, a declarat premierul Ciucă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *