Web Analytics
scris miercuri, 03.01.2024

România și alte țări europene din NATO vor cumpăra, în comun, o mie de rachete pentru sistemele antiaeriene Patriot

România și alte țări europene din NATO vor cumpăra, în comun, o mie de rachete pentru sistemele antiaeriene Patriot. Circa 200 ar putea ajunge la Armata Română.

România și alte țări europene din NATO vor cumpăra, în comun, o mie de rachete pentru sistemele antiaeriene Patriot

Agenția NATO de Sprijin și Achiziții (NSPA) va sprijini o coaliție de națiuni, între care România, Germania, Olanda și Spania, pentru achiziția a o mie de rachete pentru sistemele antiaeriene Patriot: “Contractul include calificarea componentelor actualizate, adăugarea de noi furnizori, echipamente de testare și piese de schimb pentru a sprijini viitoarele operațiuni de întreținere. Se așteaptă ca și alte state să beneficieze de condițiile contractului”, potrivit comunicatului de presă emis de Alianța Nord-Atlantică. 
Citește și: Întorsătură de situaţie în procesul lui Sorin Balaş & co. S-a cerut sechestru pe averea şefului de la Ocolul Silvic Piteşti şi a tatălui secretarei lui Chiriloiu

“Achiziția multinațională consolidată, în sprijinul proiectului European Sky Shield Initiative, oferă sprijin financiar și consolidează extinderea capacității de producție pentru noile rachete GEM-T, pentru a satisface cererea în creștere”, se mai arată în comunicat. Contractul de producție și livrare a rachetelor a fost atribuit COMLOG, o asocierea între companiile Raytheon și MBDA. 

Thomas Gottschild, directorul general al filialei din Germania a MBDA, a declarat că “acordul consolidează capacitățile industriale și militare din Europa. Volumul comenzii va permite MBDA să înființeze o unitate de producție pentru rachetele Patriot în Germania, precum și să-și consolideze producția de subcomponente. Instalația COMLOG este în prezent singura de acest tip, din afara SUA, pentru rachetele Patriot”.

Sistemul de rachete Patriot este un sistem mobil sol-aer construit de conglomeratul american Raytheon Technologies și este considerat unul din cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din arsenalul Armatei Americane. O baterie de rachete Patriot costă 690 de milioane de dolari, potrivit think tank-ului Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *