Web Analytics
scris marți, 06.09.2022

România s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de înot de la Lima

România a încheiat Campionatul Mondial de Înot juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. România s-a clasat pe locul patru, după Japonia, Ungaria și Polonia.
David Popovici a reușit să câștige patru medalii, două la simplu și două în probele de ștafetă. El a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, stabilind un nou record al competiţiei. De asemenea, David a cucerit și medalia de aur la proba de 100 m liber, cu timpul de 47.13.
La ștafeta de 4X100 m liber, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au câştigat medalia de aur. Popovici a stabilit un record al competiţiei, cu timpul 47.07. Și ștafeta combinată de 4×100 m liber a României, cu David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu în componenţă, a câştigat medalia de argint.

România s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de înot de la Lima

Citește și: Campionatul Mondial de Șah pentru Juniori se va organiza la Constanța


În proba de 800 m liber, Vlad Stancu a obţinut medalia de bronz, cu timpul 7:56.14. Tot bronz a câștigat și în proba de 1.500 m liber, cu un timp de 15:17.97 min, iar la 400 m liber a reușit să obțină argintul.
Duminică, în ultima zi de competiție, Bianca Costea a câştigat medalia de aur în proba de 50 metri liber.
La Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima, care s-a desfășurat în perioada 30 august-4 septembrie, au participat peste 700 de sportivi din 100 de țări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...