Web Analytics

România primește, luni, o tranşă de peste un milion de doze Pfizer

de | 30.05.2021 22:58 | Actualitate

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a anunţat că, luni, vor ajunge în România 1.091.610 doze de vaccin anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă recepționată de la debutul campaniei de vaccinare.

“Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit lui, este îmbucurător că toate ‘cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră’.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Botez în familia patronului de la hotel Victoria. Dragoș și Ioana și-au încreștinat fiul

 

 

 

“Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara. Fii responsabil! Vaccinează-te!”, a mai spus vicepreşedintele CNCAV.

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 7.740.297 de doze unui număr de 4.279.871 de persoane, dintre care 819.445 au primit o doză şi 3.460.426 şi pe cea de-a doua, conform datelor difuzate sâmbătă de către CNCAV.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii