Web Analytics

România – PENULTIMUL loc în Europa în ceea ce privește costul orei de muncă!

de | 29.03.2022 09:44 | Actualitate, Economie

România, pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește costul orei de muncă. Doar bulgarii sunt plătiți mai prost. Companiile din țara noastră sunt gata să facă angajări, dovadă că numai în ultima lună au fost anunțate peste 38.000 de noi locuri de muncă, inclusiv pentru vorbitorii de limbă ucraineană.  Oamenii vor să lucreze, dar caută în special posturi cu jumătate de normă. 

Citește și: Instanța îl repune pe Mihalcea în funcția de comandant al Poliției Mioveni

Potrivit unui studiu realizat de e-Jobs, dacă pentru posturile cu normă întreagă aplică în jur de 40 de candidați în două săptămâni, pentru cele cu program redus de lucru, și, dacă se poate, cu munca de acasă, numărul candidaților ajunge la 90. Domeniile unde se resimte acut nevoia de forță de muncă sunt cele din retail, prestări servicii, transport și logistică, call center și IT.

Din nefericire suntem pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește costul orei de muncă – doar 8,5 euro. Doar bulgarii sunt mai prost plătiți decât noi, cu un salariu mediu orar de numai 7 euro. Cel mai bine se câștigă în Danemarca, Luxemburg și Belgia.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *