România – în topul producătorilor de biciclete din Uniunea Europeană

de | 21.09.2022 11:20 | Actualitate, Economie, Home

Bicicleta este un mijloc de transport excelent pentru distanţe scurte, iar în susţinerea acestei afirmaţii se pot enumera o mulțime de motive: economie la bugetul personal (nu sunt taxe, este ieftin de întreţinut, nu este scumpă la achiziţie, nu necesită combustibil etc.), utilă în menţinerea unui stil de viaţă sănătos (o oră de pedalat este echivalentul a 700 de calorii), nu poluează (este ideală în contextul actual), ne scapă de aglomeraţia urbană (dacă locuim într-un oraş aglomerat, ne ajută să ajungem mult mai repede la muncă) etc.

În 2021, în Uniunea Europeană au fost produse 13,5 milioane de biciclete, cu 11% mai mult decât în 2020. Interesant este că România este al doilea cel mai mare fabricant de biciclete din Uniunea Europeană, cu 2,5 milioane de unităţi produse anul trecut.

Citește și: Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar: O treime dintre consumatori nu vor să se mai împrumute în perioada următoare

Ţara cu cea mai mare producţie este Portugalia (2,9 milioane unităţi), urmată de România, Italia (1,9 milioane unităţi), Germania (1,4 milioane unităţi) şi Polonia (1,2 milioane unităţi). Ciudat este că Olanda, ţară cunoscută pentru circulaţia bazată pe biciclete, a produs în 2021 puţin peste 300.000 de biciclete.
Din păcate România nu are o infrastructură prea bine dezvoltată pentru acest mijloc de transport, iar numărul de utilizatori este mult mai mic decât capacitatea de producţie.

Majoritatea bicicletelor fabricate în ţară pleacă la export.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *