Web Analytics

România împlinește 20 de ani de la aderarea la NATO

de | 29.03.2024 12:01 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

România aniversează vineri, 29 martie, 20 de ani de la aderarea la NATO. Cu această ocazie, oficialii țării, în frunte cu președintele Klaus Iohannis au transmis românilor mesaje care arată importanța acestei alianțe pentru poporul nostru.

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Klaus Iohannis, despre aniversarea României în NATO

„Astăzi, România celebrează 20 de ani de la aderarea la Alianța Tratatului Atlanticului de Nord. Cu două decenii în urmă, ceremonia depunerii instrumentului de ratificare, la Washington, și apoi arborarea drapelului național la sediul NATO de la Bruxelles au marcat fără echivoc reintegrarea României în familia transatlantică, de care țara noastră este legată prin atașamentul ferm față de valorile care stau la baza Alianței: democrația, libertățile individuale, respectarea drepturilor omului și a statului de drept. NATO este cea mai importantă și puternică organizație politică și de securitate din istorie, iar relevanța sa este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm.

În cei 20 de ani de la aderarea României, numărul crizelor internaționale de securitate s-a înmulțit semnificativ, culminând cu războiul de agresiune ilegal, ilegitim și neprovocat al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în mesajul președintelui.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *