Web Analytics

România, absentă de la cel mai mare târg de turism din lume

de | 9.03.2023 07:05 | Actualitate, Cultură, Home

România este absentă de la cel mai mare târg de turism din lume, cel de la Berlin. Peste 160 de țări din toată lumea se află în perioada 7-9 martie în capitala Germaniei, acolo unde sunt așteptați peste 158 de mii de participanți. Țara noastră nu participă la cel mai mare târg de turism din lume, pentru că nu a organizat un stand și nici o licitație.

Citește și: Poliţiştii argeşeni, în misiune plăcută de 8 Martie. Flori, urări şi… pe loc repaus!

„Noi ne-am dorit să fim prezenți, din păcate un detaliu de natură tehnică a făcut imposibilă participarea, și anume că organizatorii acestui târg au schimbat regula de bază din anii trecuți, atunci când construiau aceste standuri de participare și le puneau la dispoziția celor interesați. Anul acesta au externalizat această operațiune, motiv pentru care eram nevoiți să construim noi acel stand, însă aprobarea privind taxa de participare a ajuns foarte târziu la noi, la sfârșitul lunii ianuarie. Era imposibil ca în timpul rămas să facem o achiziție publică și să garantăm participarea”, a declarat Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

Citește și: Mâncare la rulote, în faţa Primăriei Piteşti. O clătită, 20 lei

„Este foarte multă animație la Berlin, 161 de țări sunt prezente. Noi suntem destul de triști pentru că România nu este prezentă aici. Țara noastră nu ar trebui să lipsească de aici. Noi am venit pe cont propriu. Procedurile României sunt mai slabe, nu sunt adaptate la realitatea 2023. Trebuie să schimbăm legea achizițiilor publice”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole