Web Analytics
scris luni, 01.07.2024

Români prinși într-un incendiu amplu de vegetație în Turcia

Incendiile puternice de vegetație pun în pericol viața turiștilor și în această vară. În stațiunea Kușadasî, din Turcia, unde sunt și mulți români, focul s-a apropiat amenințător de zonele locuite. Oamenii stau cu frică și se gândesc la ce este mai rău. Unii turiști și-au făcut deja bagajele și-au plecat imediat din zonă cu prima cursă disponibilă. Alții așteaptă ca situația să se liniștească.

Români prinși într-un incendiu amplu de vegetație în Turcia

Flăcările puternice s-au aprins sâmbătă în pădurile din apropierea stațiunii Kusadasi, Turcia. Turiștii – unii dintre ei români – au văzut fumul dens de la distanță și s-au gândit la ce este mai rău, mai ales că incendiul se apropia amenințător de zonele locuite. Mulți oameni au luat decizia să-și scurteze de urgență concediul și au plecat cât mai departe de haosul creat de foc. În schimb, unii au ales să rămână. Spun că au bagajele pregătite și așteaptă să vadă cum evoluează situația din regiune. Între timp, pompierii duc o luptă continuă cu flăcările. Incendiul de vegetație a afectat trei provincii din Turcia, iar un sat a fost evacuat.

Citește și: Guvernul a decis introducerea unei noi burse pentru elevi și supravegherea audio-video în școli

Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă și în Grecia, într-o zonă dens împădurită, la aproximativ 20 de kilometri nord de capitala greacă Atena, zonă care nu este una turistică, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită