Web Analytics

Români arestați după ce au escrocat turiști la Turnul Eiffel cu alba-neagra

de | 27.06.2023 20:42 | Actualitate, Home, Turism

Poliţia franceză a arestat, luni şi marţi, 22 de membri ai unui grup infracţional format din cetăţeni români care escrocau turişti, mai ales în apropierea Turnului Eiffel, şi a căror activitate genera câştiguri de peste un milion de euro pe an.

Citește și: O fată de 14 ani a murit după ce a fost înjunghiată de un adolescent în Grădina Botanică din Craiova

Suspecţii au fost duşi în arest la sediul Serviciului central pentru curse şi jocuri de noroc şi al Subdirecţiei de luptă împotriva imigraţiei ilegale, au anunţat surse apropiate anchetei şi judiciare. Potrivit sursei apropiate anchetei, şeful reţelei, aflat în România, nu a fost arestat, însă partenera sa, considerată mâna sa dreaptă, se numără printre cei arestaţi. Membrii grupării sunt bănuiţi că au înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs-de-Mars din Paris.

Citește și: Argeș. Elev eliminat de la a doua probă de Bac 

În total, grupul instala până la 20 de mese pe zi pe drumul public, fiecare generând până la 3.000 de euro zilnic, ceea ce înseamnă un câştig anual estimat la peste un milion de euro de către poliţia judiciară franceză, care a fost pusă pe urmele escrocilor cu ajutorul informaţiilor furnizate de poliţia română în 2022.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *