ROBOR – Cele mai mari valori din ianuarie 2021 şi până în prezent

de | 30.09.2021 12:50 | Actualitate, Economie, Home

ROBOR la trei luni (ROBOR 3M) creşte la 1,77% şi ajunge la cel mai mare nivel din ultimele 15 ianuarie 2021. Şi indicele ROBOR 6M a urcat şi a atins cea mai ridicată valoare din 15 ianuarie 2021.

CITEȘTE ȘI: AmCham România face apel la revenirea clasei politice la angajamentele asumate pentru societate şi economie

ROBOR la trei luni a crescut la 1,77%, faţă de 1,74%, nivelul din şedinţa precedentă, şi atinge cea mai mare valoare din 15 ianuarie 2021 și până acum.
ROBOR la şase luni a crescut la 1,84%, faţă de 1,80%, şi atinge cel mai ridicat nivel din data de 15 ianuarie a.c. și până în prezent. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională. Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești
Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești

Lucrările sunt pe ultima sută de metri la Sala Polivalentă din Pitești, astfel că, începând cu luna mai 2022, aceasta va putea găzdui competiții naționale și internaționale, dar și concerte. Potrivit primarului Cristian Gentea, ultimele lucrări constau în amenajarea...