Web Analytics

Tudorache, la prima conferință ministerială în cadrul forumului de cooperare China – Statele Europei

de | 10.11.2017 14:07 | Actualitate

 

TUDORACHEArgeșeanul Robert Tudorache a participat, în calitate de Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la prima conferință ministerială în cadrul forumului de cooperare China – Statele Europei Centrale și de Est („16+1”), după ce țara noastră și-a asumat rolul de coordonator al domeniului energiei în această platformă de cooperare.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Energiei în cooperare cu Centrul pentru Dialog și Cooperare în Domeniul Energiei 16+1.

Reuniunea 16+1 a adus împreunã companii europene și chineze în încercarea de a găsi noi proiecte comune, dincolo de cele aflate deja în curs de negociere: reactoarele nucleare 3 și 4 de la Cernavodă și un grup energetic nou la Rovinari.

Conferința a fost urmatã târgul în domeniul energiei la care au participat 30 dintre cele mai mari companii chineze din sfera energiei, la nivel de membri ai conducerilor acestora, reprezentanţi ai companiilor energetice din România, precum şi ai unor firme de profil din statele central şi est europene.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii