Web Analytics
scris miercuri, 19.04.2023

Robert Glință, la inaugurarea Bazinului Olimpic din Pitești: „Arată excepțional!”

Revenim cu amănunte de la inaugurarea de miercuri, 19 aprilie, a Bazinului Olimpic din Pitești. Oficialii prezenți au răspuns în final la întrebările jurnaliștilor, transmițând impresii și concluzii, rezumate într-un comunicat de presă al Primăriei:

Robert Glință, la inaugurarea Bazinului Olimpic din Pitești: „Arată excepțional!”

Citește și: Cristian Gentea: „Declar oficial deschis Bazinul Olimpic din Pitești! Să fie într-un ceas bun!”

  • Sunt foarte mulțumit, mai ales când specialiștii spun că ceea ce vedem azi, aici, arată exact așa cum trebuie să fie un bazin de înot modern, la standarde internaționale!” – primar Cristian Gentea.
  • Salutăm prezența a doi campioni olimpici, Camelia Potec și Mihai Covaliu, care au adus glorie României și ne oferă prilejul unor momente unice pentru noi, aici, la Pitești!” – Ion Mânzână, președinte al Consiliului Județean Argeș.
  • Felicităm municipalitatea piteșteană pentru colaborarea excepțională pe care am avut-o; primarul Cristian Gentea a acceptat toate sugestiile specialiștilor noștri, iar dovada este rezultatul obținut – un bazin de talie internațională!” – Camelia Potec.
  • Noul bazin arată excepțional, nici dacă vrei nu poți găsi ceva în neregulă, mai ales că știu cum era înainte de reabilitare. E ceva deosebit și, pentru că în Pitești a existat mereu setea de performanță, pe plan național și internațional, sunt ferm convins că e doar o chestiune de timp până când vom vedea performanțe constante generate la Pitești!” – a spus Robert Glință.
  • Raportul cost-beneficiu este, din nou, excepțional, facilitățile sportive sunt un motor de dezvoltare economică” – Thomas Răzvan Moldovan.
  • Oamenii își doresc să facă sport, dar au nevoie și de o infrastructură adecvată, la standarde performante, pe care acest bazin le îndeplinește. Aveți la Pitești o infrastructură incredibilă pentru copiii care vor să facă înot de performanță, iar părinții au, de acum înainte, unde să își aducă micuții înotători. Acesta este cel mai mare câștig pe care îl aduce comunității realizarea unui asemenea proiect: beneficiul pentru tânăra generație și pentru părinți!” – Mihai Covaliu.

Un tricou, în dar pentru Glință

De notat că primarul Cristian Gentea i-a dăruit campionului Robert Glință un tricou al echipei FC Argeș, cu numele „Robert” inscripționat pe spate, și a declarat că are de gând să-i propună acestuia un proiect, legat de natație.

Iar doamnele, invitate de onoare, au primit buchete de lalele.

Câți bani face Bazinul

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creșterea eficienței energetice – proiect finanțat și din fonduri europene – iar a doua reprezentând reabilitarea propriu-zisă, renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale. Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” a fost de 19,2 milioane lei (cu TVA), din care 13,7 milioane lei (cu TVA) au fost obținuți prin finanțare nerambursabilă. Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), din bugetul local – se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei PiteștiPrimăriei Pitești.

Spațiul modern și impresionant este accesibil pentru toate vârstele; de el se pot bucura sportivi de performanță, dar și începători în domeniul natației din regiune sau din țară.

Reamintim că de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis pentru public, iar în viitor va găzdui competiții de nivel național și internațional.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită