Web Analytics

Cristian Gentea: „Declar oficial deschis Bazinul Olimpic din Pitești! Să fie într-un ceas bun!”

de | 19.04.2023 13:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie, Sport

Miercuri, 19 aprilie, primarul Cristian Gentea a redeschis un obiectiv sportiv important al Piteștiului, la a cărui reabilitare s-a lucrat mai mulți ani. „Declar oficial deschis Bazinul Olimpic din Pitești! Să fie într-un ceas bun!”, a spus primarul, după care a dat un start de inaugurare pentru mai mulți copii înotători: Luați-vă locurile! Start!”

Evenimentul de miercuri, 19 aprilie, poate fi socotit unul istoric pentru municipiul reședință de județ. După Sala Polivalentă, inaugurată recent, o altă construcție remarcabilă dedicată sportului, Bazinul Olimpic, se adaugă pe lista obiectivelor importante pe care municipalitatea s-a angajat să le ofere piteștenilor, argeșenilor, pentru sport, pentru o viață sănătoasă.

Citește și: Prima victorie după 6 luni: FC Argeș – Chindia 1-0

Invitați de marcă la acest eveniment

La o astfel de inaugurare, invitații au fost pe măsură. Au ținut, deci, să-l felicite pe primarul Cristian Gentea pemtru această realizare emblematică, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei, Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Thomas-Răzvan Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sportului, Vlad Ştefan Niculae, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, marii noștri înotători Larisa Lăcustă (vicecampioană mondială și antrenoare) și Robert Glință (campion mondial), Gica Dobrin, soția legendarului Nicolae Dobrin, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, câțiva primari de orașe și comune din Argeș (Mioveni, Ștefănești, Costești, Mărăcineni ș.a.), șefi de instituții publice etc.

În tribune, au fost de față și au aplaudat fotbaliștii de la FC Argeș, echipa feminină de volei, echipa masculină de baschet și mulți alții.

Omologat pentru competiții internaționale

După ce le-a mulțumit public tuturor celor care l-au ajutat la realizarea obiectivului de investiții, primarul Cristian Gentea a declarat, la inaugurare, că Bazinul Olimpic din Pitești este omologat pentru competiții internaționale (pentru cele de anvergură mai mică, dat fiind numărul limitat de locuri din tribune; pentru un Campionat European, de exemplu, e nevoie de un minim de 3.000 de locuri).

Oaspeții și jurnaliștii au făcut un tur al acestui obiectiv important, vizitând, printre altele, sala de forță, sălile de saună etc., toate dotate la standarde moderne, toate arătând impecabil.

De luni, 24 aprilie, deschis pentru public

Lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic au costat municipalitatea aproximativ 10 milioane de lei.

Cristian Gentea a mai spus că bazinul va găzdui la finalul săptămânii Cupa Simfoniei Lalelelor, o competiție de înot la care vor lua parte aproximativ 400 de copii. Iar de luni, 24 aprilie, va fi deschis publicului.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *