Robert Glinţă, după obţinerea celor două medalii de argint în China: „Nu am alte planuri în afară de a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo”

de | 23.01.2020 13:43 | Home, Sport

Săptămâna trecută, piteșteanul Robert Glință a participat în China la alte două etape din cadrul FINA Champions Swim Series 2020 la proba de 50 metri spate. Robert a reușit atât la Shenzen, cât și la Beijing să obțină medalii de argint. Trebuie spus că acest concurs, aflat la o primă ediție în anul competițional 2019-2020, este organizat de Federația Internațională de Natație și are drept criteriu de participare, pe bază de invitație individuală din partea FINA, timpii obținuți la nivel mondial în anul competițional precedent. Au fost invitați deținătorii celor mai buni patru timpi. Robert a fost selectat datorită acelui ”al doilea timp mondial din toate timpurile” obținut în proba de 50 metri spate din cadrul Campionatului European (în bazin lung) de la Glasgow, din august 2018. Această primă ediție a avut prevăzute cinci etape: trei în 2019 (Indianapolis, Budapesta și Guangzhou) și două în 2020 (Shenzen și Beijing). Iată în continuare ce a declarat Robert Glință pentru Jurnalul de Argeș după obținerea acestor performanțe.

”Mă simt în formă și sper ca pregătirea să fie de bun augur”

# Ce așteptări ai avut de la aceste etape din China?
– Nu am avut nicio așteptare. Am mers la aceste competiții pe bază de invitație și, fiind la început de an, au avut rol de autoevaluare.
# Cum au fost aceste concursuri?
– Au fost concursuri de spectacol, extrem de impresionante prin prezența mai multor campioni olimpici și mondiali.
# Spune câteva lucruri despre această competiție.
– FINA înseamnă Federația Internațională de Natație. Eu cred că au făcut o treabă excelentă în a realiza aceste competiții.
# Ce planuri ai?
– Nu am alte planuri în afară de a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
# Cum te simți, având în vedere că ești primul român calificat la Jocurile Olimpice?
– Mă simt în formă și sper că pregătirea până acolo să fie de bun augur pentru realizarea unor performanțe frumoase.
# Ce înseamnă pentru tine aceste noi performanțe?
– Înseamnă o nouă reușită de evaluare la nivel mondial, acum, la început de an.

Robert face două antrenamente fizice pe zi

# Cui ar trebui să-i mulțumești, cine te-a susținut și ajutat în pregătire?
– Performanțele se datorează întregii echipe, persoanelor care mă pregătesc, începând cu antrenorul principal, domnul Mugur Tomescu, preparatorul fizic, Ciprian Glință, psihologul, Aurelian Ursulescu și cercetătorul Piere DeHillerin.
# Cum decurge o zi obișnuită din viața unui performer cum ești tu?
– O zi obișnuită poate să cuprindă două antrenamente de pregătire fizică și în apă, pregătire psihologică, pregătire specifică și recuperare sau refacere. Între acestea mai am timp să mă odihnesc și să mă alimentez pentru a avea energie în continuare.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: inot,jocurile olimpice,olimpiada,robert glinta

Ultimele articole

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Meteorologii au publicat prognoza pentru perioada 6...

Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni
Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni

Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2000 de arbuști ornamentali și 3000 de butași de trandafiri vor înfrumușeța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus...

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România
Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din...

Mașină răsturnată în șanț, la Valea Mare-Pravăț
Mașină răsturnată în șanț, la Valea Mare-Pravăț

Pompierii câmpulungeni au fost solicitați sâmbătă, la ora prânzului pentru a interveni la un accident rutier, în zona Valea Mare-Pravăț. Din primele informații, un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a plonjat pe șanțul de pe marginea drumului. Citește...