Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

ROADPOL. 20 septembrie – ziua fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

În perioada 16-22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție, destinat conștientizării tuturor în legătură cu riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere.

ROADPOL. 20 septembrie – ziua fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

Citește și: Accident la Pitești. Un tânăr motociclist a ajuns la spital

Obiectiv pentru 20 septembrie – fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, 20 septembrie 2023 a avut, în calendarul RoadPol Safety Days, obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe teritoriul tuturor țărilor membre ale organizației Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

Conform datelor statistice publicate de organizația amintită, la nivel european se înregistrează o medie zilnică de 70 de persoane care își pierd viața în evenimente rutiere.

Conform IPJ Argeș, în ultimele 24 de ore, în Argeș au avut loc 9 evenimente rutiere din care au rezultat doar pagube materiale (6 tamponări în mediul urban și 2 tamponări în mediul rural), precum și două accidente rutiere cu victimă (dintre care un eveniment în urma căruia o persoană, pieton, a fost rănită grav).

Statistica referitoare la măsurile aplicate în ultimele 24 de ore de polițiștii structurilor rutiere, ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din Argeș, este de 262 de sancțiuni contravenționale, însumând 52.430 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise auto și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *