Web Analytics
scris vineri, 07.07.2023

Rezultate Bacalaureat, după contestații. Creștere de 40% a numărului mediilor de 10

Cu 40% a crescut numărul mediilor de 10 la examenul de Bacalaureat 2023, după depunerea contestaţiilor, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Educaţie. „76 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10 (acestora li se adaugă 2 candidați din sesiunea specială, așadar 78 de candidați în total)”, transmite Ministerul Educaţiei, potrivit edupedu.ro.

Rezultate Bacalaureat, după contestații. Creștere de 40% a numărului mediilor de 10

Citește și: Mărturiile medicilor despre bătrânii din azilele din Voluntari: „Când le-am dat parizer cu pâine, s-au repezit și au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor!”


Înainte de depunerea contestaţiilor, 54 de elevii au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2023. După publicarea rezultatelor finale, 7 medii de 10 sunt în Bucureşti şi Prahova. Şase elevi au reuşit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat în judeţul Argeş (înainte de contestații au fost 5 medii). În judeţele Iaşi şi Constanţa sunt cinci medii maxime, potrivit comunicatului publicat de către reprezentanţii ministerului. Câte 2 medii maxime sunt şi în județele Arad, Suceava, Botoșani, Brașov și Gorj. O medie de 10 a fost înregistrată în următoarele județe: Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Caraș-Severin, Vaslui, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița și Ilfov.
Cel mai mare număr de medii de 10 de la examenul de Bacalaureat s-a înregistrat în 2020, când au fost 308 medii de 10 la nivel național, dintre care 49 în București.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *