Web Analytics

Rezervoare de apă la secțiile exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Pitești

de | 14.06.2022 10:38 | Actualitate

Secțiile exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Pitești au rezervoare de apă. Este vorba despre Oncologie – Infecțioase și Spitalul Județean nr. 2. Lucrările de instalare au fost finalizate, iar rezervoarele asigură în mod continuu necesarul de apă atât în caz de incendiu, cât și, la nevoie, apa de consum pentru o durată de 1-3 zile.

Până în prezent, clădirile aferente Spitalului Județean de Urgență Pitești aveau o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie stradală a municipiului Piteşti, precum și un foraj prevăzut cu stație de tratare cu Zeolit, stație de clorinare și un rezervor de 80 mc.

Citește și 14 iunie – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

„Lucrările efectuate au constat în montarea supraterană, pe o suprafață sistematizată, a câte unui rezervor de acumulare apă potabilă de 114 mc și a echipamentelor tehnologice specifice. Apa potabilă din rezervorul de stocare este dezinfectată prin clorinare și cu raze ultraviolete.

Instalațiile au fost realizate astfel încât: să mențină potabilitatea apei în limitele parametrilor prevăzuți în standarde; să elimine riscul transmiterii prin intermediul lor a contaminării cu agenți infecțioși sau poluanți, de la o categorie de spații la altă categorie; să nu permită trecerea insectelor și rozătoarelor prin trecerile conductelor din pereți; să nu permită stagnarea apei și impurificarea ei cu rugină sau microorganisme; să asigure o zonă de protecție sanitară în jurul rezervoarelor exterioare cu apă potabilă”, a transmis purtătorul de cuvânt Cristina Cazacu.

Valoarea investiției de la secțiile Oncologie și Infecțioase este de 497 506 lei (cu TVA inclus), iar valoarea investiției de la Spitalul Județean nr. 2 este de 438 438 lei (cu TVA inclus). Lucrările au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *